144. ΚΟΥΤΑΚΙ

Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: Ενημέρωση Κατηγορία: Νέα
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης διαπραγμάτευσης του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. προς την Ε.Τ.Ε. για την αρνητική διαφορά της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. του 2012 (κουτάκι), το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. συναντήθηκε χθες, με εκπροσώπους της ∆ιοίκησης υπό τον Γενικό ∆ιευθυντή Προσωπικού κο Φουρτούνη.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης αγνοώντας τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στα οικονομικά αποτελέσματα της Ε.Τ.Ε., την απεξάρτησή της από τον ακριβό δανεισμό του ELA  και τη σημαντική μείωση των δαπανών προσωπικού μετά και τις δύο εθελούσιες του 2013 και του 2016, που ανέπτυξε ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., επέμεναν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και παρέπεμψαν το ζήτημα  στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, με τον οποίο θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Επίσης,

  • Το Προεδρείο έθεσε το ζήτημα των ειδικών συνεργατών και την αναγκαιότητα τήρησης του Κανονισμού, σύμφωνα και με την τριμερή επιτροπή του υπουργείου εργασίας. Προσδιορίστηκε συνάντηση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με τον Γενικό Διευθυντή Προσωπικού την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Στη συνάντηση υπήρξαν κατ’ αρχήν κοινές διαπιστώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο Δίκτυο, ιδιαίτερα μετά τη τελευταία εθελούσια το 2016. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αδυναμία σωστής και έγκαιρης εξυπηρέτησης των πελατών με αρνητικό αποτέλεσμα για την τράπεζα, και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. επανέλαβε το πάγιο αίτημα να καλυφθούν άμεσα τα κενά με τοπικούς δημόσιους διαγωνισμούς και το ζήτημα παραπέμφθηκε στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα.
  • Συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα, με υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, η ένταξη στον Κανονισμό Εργασίας, των συναδέλφων που έχουν σύμβαση ειδικού συνεργάτη και προέρχονται από προκήρυξη για τη γνώση της τούρκικης γλώσσας ή είναι τέκνα θανόντων συναδέλφων (για τους συγκεκριμένους έχει προσδιοριστεί η ένταξή τους από 27.7.2017) και αυτών που προέρχονται από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου και από τις συνεταιριστικές τράπεζες.
  • Για τις μετατάξεις όσων ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό του τεχνικού κλάδου και στους κλάδους ασφαλείας, προσωπικού καθαριότητας, εισπρακτόρων και κλητήρων που ασκούν ανώτερα καθήκοντα, αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες, που παραμένουν σε εκκρεμότητα, συμφωνήθηκε πως πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
  • Για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που έχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια, θα δίδεται με ιδιαίτερη προσοχή η κατάλληλη ρύθμιση. O Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. εμμένει στη θέση του, πως οι ρυθμίσεις της επιχειρησιακής σύμβασης 2016-2019 για το προϊόν split & freeze πρέπει να ισχύουν για όλους τους συναδέλφους.
  • Επίσης, θα εξεταστεί άμεσα η εξομοίωση των συναδέλφων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τους έγγαμους, σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, να χορηγηθεί και σε αυτούς το οικογενειακό επίδομα.
  • Οι εντάξεις στον Κανονισμό Εξειδικευμένων Διευθύνσεων που έχουν καθυστερήσει λόγω φόρτου εργασίας θα υπογραφούν εντός των επόμενων ημερών και αμέσως μετά θα επισπευθούν οι μεταπτώσεις των ήδη ενταγμένων συναδέλφων στον Κανονισμό.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με υπευθυνότητα συνεχίζει σε διαρκή εγρήγορση διεκδικητικά και

αγωνιστικά για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν 

  

                       Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχόλια (0)

απομένουν 500 χαρακτήρες

Cancel or

Copyright 2011. Auto Insurance Quotes. Powered by Bluefairy