141. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ - 18:00

Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: Ενημέρωση Κατηγορία: Νέα
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κατ’ επιταγή των διεθνών δανειστών προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, η Κυβέρνηση αναιρώντας για ακόμη μια φορά τις διακηρύξεις της επιτίθεται στο θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας. Ζητά από τη Βουλή να ψηφίσει διάταξη, που προβλέπει αυξημένη  πάνω από το 50% απαρτία των ταμειακά ενήμερων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων κατά τη Γενική Συνέλευση για τη σύννομη λήψη της απόφασης για απεργία, ενώ μέχρι σήμερα μπορούσε να την εξαγγείλει είτε η Γενική Συνέλευση με μικρότερο ποσοστό για απαρτία είτε το Διοικητικό Συμβούλιό τους.

Η νομοθετική θέσπιση περιορισμών της απεργίας, αλλά και όλη η μνημονιακή νομοθεσία των τελευταίων χρόνων, καταλυτική των εργασιακών δικαιωμάτων, ορθώνουν σειρά νομοθετικών απαγορεύσεων για την άσκηση του  απεργιακού δικαιώματος. Η Κυβέρνηση δημιουργεί ακόμη πιο  ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει το απεργιακό δικαίωμα και η συλλογική αυτονομία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κόντρα στο

άρθρο 23 παρ.2 του Συντάγματος που αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα απεργίας

«Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων».

Με συνοπτικές και επείγουσες διαδικασίες στη Βουλή θέλουν να:

  • ανατρέψουν κατακτήσεις δεκαετιών των εργαζομένων,
  • αλλάξουν χέρια εύκολα και γρήγορα οι λαϊκές κατοικίες ακόμη και για όσους οφείλουν στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία περισσότερα από 500 ευρώ μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών,
  • περικόψουν οικογενειακά και πολυτεκνικά επιδόματα,
  • ξεπουλήσουν ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να μετάσχουν δυναμικά στο

συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 18:00

Οι Βουλευτές οφείλουν να σεβαστούν και να οχυρώσουν το δικαίωμα στην απεργία, καταψηφίζοντας οποιαδήποτε ρύθμιση που βρίσκεται "απέναντι" στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους. 

 

 

                       Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχόλια (0)

απομένουν 500 χαρακτήρες

Cancel or

Copyright 2011. Auto Insurance Quotes. Powered by Bluefairy