ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: Ενημέρωση Κατηγορία: Νέα
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 74                                                               ΑΘΗΝΑ, 7.11.2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

       Η αμφισβήτηση εκ μέρους του ΤΧΣ της διαδικασίας εκλογής Προέδρου από το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας -ενώ ο εκπρόσωπος του συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος της- οδηγεί την ιστορικότερη ελληνική τράπεζα σε μια διοικητική κρίση, που απειλεί το παρόν και την προοπτική της αλλά και την ευστάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του.

      Το ΤΧΣ θα έπρεπε -ανεξαρτήτως των εσωτερικών του συσχετισμών εξουσίας- να λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος. Άλλωστε, αυτός είναι και ο βασικός θεσμικός του ρόλος.

      Αντίθετα, η επιλογή του να παγώσει την ορθή και νόμιμα προβλεπόμενη από τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης διαδικασία που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί αποσταθεροποιητικά. Τέτοιες μεθοδεύσεις οδηγούν σε περιπέτειες και δε συμβάλλουν στην εμπέδωση του αναγκαίου κλίματος ηρεμίας για να ανακτήσουν οι τράπεζες την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και της αγοράς. Οδηγούν σε παρακμιακή εσωστρέφεια και απαξίωση. Γνώμονας κάθε ενέργειας των εμπλεκομένων με τις διοικήσεις των τραπεζών θα έπρεπε να είναι η ολοκλήρωση των στόχων τους, ώστε να αρχίσουν επιτέλους οι τράπεζες να επιτελούν το βασικό τους ρόλο που είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και ο στόχος της ανάπτυξης.

       Η ωμή αυτή παρέμβαση του ΤΧΣ έρχεται να προκαλέσει μια αχρείαστη κρίση στην κρισιμότερη στιγμή, με όλα τα σημαντικά θέματα τόσο για την Τράπεζα όσο και για τους εργαζόμενους να βρίσκονται ανοιχτά και η αντιμετώπιση τους σε εκκρεμότητα.

      Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποδοκιμάζει αυτή την παρέμβαση και καλεί το ΤΧΣ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν -έστω και την ύστατη αυτή στιγμή- τις ευθύνες τους και να σεβαστούν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών.

     Ως Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους δε θα καταστούν θύματα μιας μάχης συμφερόντων.

      Θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Εθνικής Τράπεζας και θα συμβάλλουμε ενεργά στην αποκατάσταση της ομαλότητας, κάτι το οποίο πρωτίστως θα έπρεπε να ενδιαφέρει αυτούς που σήμερα λειτουργούν αποσταθεροποιητικά.

 

      Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχόλια (0)

απομένουν 500 χαρακτήρες

Cancel or

Copyright 2011. Auto Insurance Quotes. Powered by Bluefairy